image1 image2 image3 image4 image5

Hello everyone|Welcome to MY PERSONAL BLOG|I LOVE TO nature of the world|I'm an amateur photographer.

Akkale ( Tırtar )

.
Mersin'den Silifke istikametine giderken Tırtar denen bölgede marina gördüm , arabayla inip göreyim derken yanlış yola sapmışım ! Karşıma bu manzara çıktı . Yani eski bir Roma kale kompleksi . 

.
Meğerse Bizlerden önce Romalılar yapmışlar limanı buraya ! Yüzyıllar sonra dahi bizim yaptığımızdan daha güzel ve daha görkemli...
.
.
Bu sefer etrafta kimsecikler olmadığı için Kültür ve Turizm Bakanlığının tabelasındaki bilgileri okuyup aktarıyorum !
.
.
Akkale, Mersin-Silifke karayolu uzerinde Mersin'e 49 km. uzaklıkta. Geç Roma Döneminde Kurulmuş. Bölgesi, I.S. 72 Yılında Roman imparatorluğuna bağlanınca, Elaiussa da importance kazanarak Roma egemenliğinde erken Hıristiyanlık Döneminde Büyük Bir Gelişme göstermiş.
.
 .

Denize hakim bir noktada bulunan Akkale'de 2-3 katlı bir ana yapı ve bunun doğusunda haç planlı, iki katlı küçük bir bina; güneyinde iki uzun dehliz halinde bir alt ana yapı; bir su sarnıcı, hamam yıkıntısı ve deniz kıyısında küçük bir sarnıç ve limanı bulunmakta. Büyük bir zeytinyağı ihraç merkezi olan Akkale'de 15.000 ton zeytinyağı alabilecek kapasitedeki sarnıç halen ayakta. 
.
 .
Burada ayrıca hamam, zeytin kırmak için 15000 bin tonluk dink, yağ ve su sarnıcı yıkıntıları bulunmakta. Akkale'de bulunan zeytin yağı, deniz kıyısında halen görülebilen liman yıkıntılarından ihraç edilmekteymiş.
.
 .
Günümüzde kale, kaybolmaya yüz tutmuş, bakım ve onarım yapılmadığından harabe durumundadır. Sit alanı olduğu için Akkale harabeleri etrafına bina kurulmamış.
.
 .
Buradan masmavi Akdeniz'i seyretmek bir başka güzel. Hepinize tavsiye ederim..
.
 .
 .
 .
 .
 .

Share this:

This post was read by ziyaretci-sayac people.

CONVERSATION

0 yorum:

Yorum Gönder